Teylingen

De bemanning van de Caatje van Warmond, die voor Teylingen uitkomt, bestaat uit:

Stuurman Leo Hartman. Een raswatersporter, bijna op het water geboren , doet zijn hele leven al niet anders dan zeilen en surfen. Begonnen in een Piraat, daarna een Europe (H15) toen een Flying Junior (H878) daarna op een Windglider vervolgens een Mistral Competition en daarna alleen nog maar in de branding van Noordwijk te vinden. Toen het zoute water zijn neusgaten uit kwam lopen werd de stap naar de Koningsklasse van de Nederlandse plassen gemaakt: in 1988 werd regenboog 22 gekocht van boer De Haas aan de Kaag. Dit smaakte naar meer; in 1989 werd de regenboog 108 gekocht en werd de 22 gedevalueerd tot trainingsschip. Met de 108 werd 20 jaar zeer fanatiek wedstrijd gezeild samen met Bert van der Spek, de mede- eigenaar.

Middenman: Patrick van Leeuwen, de meest getalenteerde en acrobatische zeiler van de Regenboogklasse. Vooral zijn acrobatisch vermogen wordt door een ieder op waarde geschat, er is geen regenboogmast te vinden waar hij niet boven in heeft gezeten, immers…!!!

Als robuuste voordekker: Fons hartman alleen zijn postuur boezemt de tegenstander al de nodige angst in. Jong en onervaren is hij de schrik van de klasse, tot veel plezier van de rest van de bemanning.

rick169_307247025975264_1145702592_nExtra Bemanning:  Als extra bemanningslid staat geregistreerd de zoon van de stuurman van Leiderdorp.  Rick Kampschreur. Patrick van Leeuwen is zijn oom en de zwager van zijn vader!  Hij gaat dus samen met zijn stuurman en een oom, de strijd aan tegen Regenboog Leiderdorp waar zijn vader en een broer van zijn vader in zeilen!   Een familie serieuze strijd dus!

De Regenboog Regenboog 148 is één van de laatst gebouwde regenbogen.   Jachtwerf Vial in Rotterdam heeft in november 2007 een prachtig initiatief getoond door alle mogelijk geïnteresseerde kandidaten voor een nieuwe regenboog bij elkaar te roepen en op basis van een scherpe aanbieding deze geïnteresseerden over de streep te trekken om een nieuwe regenboog te bestellen. Dit resulteerde in de opdracht voor 11 nieuwe regenbogen; een geweldige prestatie en een enorme BOOST voor de klasse. Ondertussen heeft de 148 bewezen over meer dan voldoende snelheid te beschikken, met name op haar thuiswater, de Kagerplassen, zijn de resultaten voortreffelijk; 2 maal een 2e plek bij de Jeneverboomwedstrijden, een 4de(2009) en een 8e(2010) plaats tijdens de Kaagweek.

Vandaar dat in het circuit van het Nationaal Regenboog Evenement ook terdege rekening gehouden moet worden met de voor deze gelegenheid omgedoopte Caatje van Warmond.

teylingen

De Gemeente Teylingen zeilt mede dankzij de volgende sponsoren:

  • De Gemeente Teylingen
  • Olympia Charters
  • Molenaars Loodgieters- en Installatiebedrijf
  • Jachthaven Ouwehand
  • Albert Heijn Warmond
  • Jobo Bouw – en Aannemersbedrijf B.V.
  • MCS Arbo
  • TOV Teylingen (Teylinger ondernemers vereniging
  • Houweling Marine Consult