Sail-In NRE 2014 – van Leiderdorp naar Leiden – 1 juli 2014

leiderdorp                   leidenlogo         

Het Nationaal Regenboog Evenement is een uniek en gratis toegankelijk zeil- en watersportevenement voor jong en oud. Het evenement start op 1 juli vanuit Leiderdorp naar Leiden met een Sail-In. Die dag varen de Regenbogen geen wedstrijden; wel presenteren zij zich met een mooie binnentocht en is volop vermaak vanaf de Zijlbrug tot en met de Poort van Leyden. Leiderdorp en Leiden lenen zich, als prachtige gemeenten aan de Kagerplassen, bij uitstek voor de opening van het evenement. Iedereen die de sfeer wil proeven van watersport, recreatie en de historische stad Leiden en Leiderdorp is welkom!

Kom naar de opening van het NRE en ervaar het flyboarden!
Kom naar de opening van het NRE en ervaar het flyboarden!

Rond 18:30 uur zal de sleep van de Regenbogen vanuit de Kagerplassen aankomen bij de Zijlstroom, direct voor de Zijlbrug. De sleep die aan weerszijden van de sleepboot worden getrokken is zo’n 75 meter lang. Bij de Zijlstroom worden de Commissaris van de Koning van provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, en de burgemeester van Leiderdorp, Laila Driessen, begroet door de Regenbogen.

De heer Jaap Smit zal met zijn gezelschap aan boord stappen van een zeer bijzonder klassiek motorjacht. Dit schip genaamd ‘Ammerland’, van sponsor Feadship, zal met de stoet van schepen meevaren. Tijdens de Sail-In zal de heer Smit het evenement openen. Vanaf de sleepboot wordt de gehele NRE vloot aan u voorgesteld. Burgemeester Driessen roept iedereen op om naar de Zijldijk te komen en de boot van zijn/ haar eigen gemeente aan te moedigen. Iedereen uit Leiderdorp die een boot heeft wordt tevens opgeroepen om met de stoet mee te varen. De stoet zal begeleid worden door Kano Rijnland uit Leiderdorp, de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos De Vliet en de Blauwe Schuit.

Gezamenlijk vaart de stoet Leiden in, naar de Poort van Leiden. Een tip voor dit jaar is trouwens de spectaculaire Flyboarding-demonstratie die de hele Sail-in meevaart. Vliegen boven het water: je weet niet wat je ziet.

In het kort:

  • 18.30 uur: inloop genodigden op locatie Brasserie de Poort van Leyden (Haven 100; 2312 ML Leiden)
  • 19.00 uur: aankomst van de Regenbogen op locatie Brasserie de Poort, onder meer onder begeleiding van de ms. Ammerland
  • 19.10 uur: welkomstwoord namens het College van B en W van Leiden door dhr. R. Strijk – wethouder Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur
  • 19.20 uur: openingswoord door dhr. K. van Velzen, voorzitter Hollands-Utrechts Plassenberaad
  • 19.30 uur: openingsrede door dhr. J. Smit, Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland
  • 19.40 uur: voorstellen teams NRE 2014 met aansluitend borrel

locatie route:

routesailin2