Leiden en Leiderdorp aan de kades voor feestelijke Sail-in NRE

Op dinsdag 1 juli 2014 vormde een 75-meter lange sleep met zeilboten de Sail-in van het Nationaal Regenboog Evenement (NRE). Twaalf Regenboog-boten en sloepen vol met fans trokken veel bekijks op de kades in Leiderdorp en Leiden. De Commissaris van de Koning van provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, opende het evenement.

Doel

Het zeil- en watersportevenement NRE vindt dit jaar voor de vierde keer plaats op vijf plassen in het Groene Hart van Holland. Commissaris van de Koning Jaap Smit: “Het NRE is het skûtsjesilen van het Groene Hart.

Het doel van het evenement is om aandacht te genereren voor de unieke plassen in dit gebied.” Het Groene Hart heeft veel te bieden op het gebied van recreatie. Naast veel watersportmogelijkheden zijn er bijvoorbeeld prachtige fiets- en wandelroutes.

Flyboarding demonstratie

Rond de sleep van Regenbogen werd een flyboarding demonstratie vertoond, die de hele route meevoer. Inwoners van Leiden en Leiderdorp keken vol bewondering naar de getoonde capriolen. Dan weer stond de flyboarder op vijftien meter hoogte, om vervolgens als een dolfijn het water in te duiken en er weer uit te springen.

Eerste wedstrijd op Kagerplassen

Op woensdag 2 juli is de eerste NRE-zeilwedstrijd op de Kagerplassen. De vier dagen hierna verplaatsen de wedstrijden zich steeds naar een volgende plas.

 Regenbogen bij de Sail-in van het NRE 2014

Sorry, comments are closed for this post.