Leiden

leiden

De in het jaar 1932 gebouwde regenboog 60 werd in 2001 opnieuw gedoopt na een grondige restauratie door Jan Juffermans uit Oegstgeest. De boot werd gebouwd voor mevrouw Sythoff uit Wassenaar door Gerard de Vries Lensch jr.

Frans Sluyters:
Sinds 2001 is de boot in het bezit van Frans Sluyters uit Voorschoten. Frans was tot voor kort eigenaar van een aantal dames- en kinderkledingwinkels van het merk Benetton in Zuid Holland en Brabant. De zeilcarrière begon op de Kaag in verschillende kleine boten. Vervolgens na wat winterwedstrijden in kajuitboten actief zeilend op het grotere zoute water. Vier maal de Tour de France a la Voile als bemanning, en daarna een aantal keren deze grote wedstrijd met een eigen volledige Nederlandse bemanning.  Frans is overigens de Grote Baas achter de Delta LIoyd North Sea Regatta (www.nsr.nl) die hij tot 2013 al 22 jaar achtereenvolgend heeft georganiseerd en dus ook een grote affiniteit met het varen op grote boten. Het evenement groeide van 40 naar 400 schepen en is nu met recht het grootste zeilspektakel van Nederland te noemen.   Hij gaf nu aan te stoppen met de NSR en kreeg recent uit handen van de Burgemeester van Voorschoten een Ridder oorkonde.

Arnold Tas:

Een oude bekende uit de regenboog, waar hij vroeger aan boord te vinden was bij Martin Heineke en Kees Nater. In de negentiger jaren stapte Nol aan boord van de “Mean Machine” van Peter de Ridder. Hij maakte deel uit van de bemanning toen in 1999 de „Admirals Cup” werd gewonnen (voor de eerste en enige keer in de Nederlandse geschiedenis). Nol was projectleider van de “Sotto Voce” campagnes en was ook trimmer aan boord van de Favonius. Hij werd wereldkampioen in de Mumm 36. Nol is nog steeds actief op grote boten. Niet alleen op super yachts, zoals in de maand juni in Mallorca,  maar voer ook in mei de North Sea Race double handed met zijn partner.

Sander van der Borch:

Studeerde lang biologie in Leiden. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich als voordekker op grote boten en werd daar de vaste kracht op het voordek van de Mean Machine. Goede vriend van Nol en zeilde samen met hem alle grote successen bijelkaar. Ook aan boord tijdens de Admirals Cup in 1999. Tevens wereldkampioen in de Mumm 30.

Sander is een aantal jaren geleden van beroep veranderd en behoort tegenwoordig tot een van de beste watersportfotografen. Zo is hij de vaste fotograaf voor het America’s Cup team „Artemis” en werkt momenteel o.a. voor de Volvo Ocean Race campagne. De regenboog wordt voor Sander een compleet nieuwe dimensie… Sander zeilt niet meer professioneel, maar is af en toe te porren om iets leuks met boten te doen in combinatie met zijn vrienden…