Bodegraven Reeuwijk 2011-2012

Dit team komt uit voor de Gemeente Bodegraven Reeuwijk omdat de stuurman van het winnende team van NRE van 2011 hiervandaan komt. Deze stuurman, Mark Neeleman ( 5 keer deelnemer Olympische spelen) is dit jaar afwezig door zeil verplichtingen in de beroemde J classic klasse. Nu in 2012 gaan de heren van dit team proberen de overwinning van 2011 te prolongeren met een gewijzigde stuurman, Pieter van Reeuwijk. Zij hebben op zeilgebied hun strepen verdiend en zeilen niet voor niets normaal gesproken met Neeleman. De Gemeente Bodegraven Reeuwijk is dan ook zeer trots op dit team, dat de strijd voor hun Gemeente voor de tweede keer aangaat, en roepen wederom de hele bevolking op om “hun zeilers” te steunen in deze strijd.

Het Team 2012:

Stuurman:
Pieter van Reeuwijk is een zelfstandig ondernemer in de meubelbranche uit Rotterdam. Pieter heeft veel ervaring zowel als stuurman als bemanning. De 3e plaats op  Goldcup  in de Drakenklasse is daarbij een van de hoogte punten geweest.

Bemanning:
Gerard van der Krogt is directeur bij Unilever in Rotterdam. Gerard is een zeer ervaren bemanning in grote en kleine boten en inmiddels vele malen Nederlands kampioen.

Bemanning:
Jean Bart Jaquet is chirurg in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam en is een zeer talent volle zeiler met meerdere titels in meerdere klasse zowel in grote als kleine boten.

Coach:
Gerben van der Werff is toegevoegd aan het team vanwege zijn professionele zeilkwaliteiten in de regenboog. Zijn bedrijf Mainsale verzorgd alle service terplekke voor ieder wedstrijdschip.

Gerben heeft met het team van regenboog 143 veel ervaring, van de 2 evenementen die samen werden gevaren was het resultaat beide keren een eerste plaats.

Opmerkingen:
De 143 is in 2010 nieuw gebouwd. Toch zijn er nu hogere nummers. Hoe kan dat? In 2007 werd er bij Vial in Rotterdam een nieuwe regenboog gebouwd. Bij de vraag welk nummer gaat dit worden was het antwoord  van Carel Vial de 143. Wij vonden toen 144 een mooier nummer en het werd dus de 144. Carel Vial zat dus nog met dat nummer 143. Na de 144 en door het succes van de 144  zijn er 10  nieuwe boten bij Vial gebouwd, allemaal met een hoger nummer. Toen bekend werd dat de 144 verkocht moest gaan worden  heeft Pieter van Reeuwijk alsnog de 143 nieuw laten bouwen zodat de nummering in de klasse kompleet bleef.  Dat was de laatste boot die Carel Vial helemaal heeft afgebouwd voordat hij overleed. In 2011 werden deze boot met Mark Neeleman, Pieter van Reeuwijk en Gerard van der Krogt  Nederlands Kampioen.