Algemene informatie over het NRE 2012

flyer nre 2012

Met het Nationaal Regenboog Evenement kunt u het kleurrijke Groene Hart op unieke wijze beleven. Op het water strijden de zeilers namens dorpen, gemeenten, bedrijven en de toeristische sector tegen elkaar. De boeien worden dagelijks ergens anders uitgelegd. En op elke locatie wacht u een boeiend walprogramma. De vloot brengt u naar de Kaag, Braassem, Westeinder en de Vinkeveense en Nieuwkoopse plassen. Allemaal gemeenten met mooie natuur en bezienswaardigheden.

 

Het Friese skûtsjesilen vormde de inspiratiebron voor het Nationaal Regenboog Evenement. Op meerdere plekken teams onder de vlag van een regionale partij laten varen. Dat brengt in Friesland al jaren enorme aantallen toeschouwers in beweging. Het Groene Hart leent zich ook uitstekend voor een dergelijk concept. Met de introductie van het Nationaal Regenboog Evenement heeft de Randstad nu eindelijk zijn eigen rondtrekkend zeilspektakel. Niet met skûtsjes, maar met oer-Hollandse Regenbogen.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 juli: Opening en veel wateractiviteiten voor iedereen bij de Poort van Leyden in Leiden van 12:00 uur – 21:30 uur.
4 t/m 8 juli: Vijf dagen spannende zeilwedstrijden en feest op de wal in alle kleuren van de regenboog, voor jong en oud!