Video s Nationaal Regenboog Evenement 2014

6 juli: Winnaar NRE 2014 is gemeente Leiderdorp

De Nieuwkoopse Plassen waren op zondag 6 juli het toneel voor de finish van het vierde NRE. Gemeente Leiderdorp was onbetwist de overall winnaar van de vijfdaagse regionale zeilwedstrijd. Gouda en Bodegraven-Reeuwijk pakten de tweede en derde plek. Zie onder de Day Report video.

 

 

 

5 juli: Aalsmeer moet bikkelen voor plek op podium bij NRE 2014

Op zaterdag 5 juli op de Vinkeveense Plassen behaalde gemeente Aalsmeer de vierde plek tijdens het Nationaal Regenboog Evenement. Winnaars van de dag waren achtereenvolgens de zeilteams van Leiderdorp, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda. Aalsmeer zal zondag hard moeten werken als het een van de felbegeerde podiumplekken wil behalen in de overall-score. Zie onder de video met verslag van de dag.

 

 

 

4 juli: Leiderdorp zeilt sterren van de hemel op Westeinderplassen

Op vrijdag 4 juli was de eerste plek op het podium voor team Leiderdorp op de derde wedstrijddag van het Nationaal Regenboog Evenement. De plek was ruim verdiend: ze wonnen drie van de drie wedstrijden. Zie onder de Day Report video.

 

 

 

3 juli: Bodegraven-Reeuwijk eindigt nipt na Gouda op Braassemermeer

Het zeilteam van gemeente Bodegraven-Reeuwijk finishte vlak na Gouda op donderdag 3 juli. Dit was het resultaat van de wedstrijden van het NRE op het Braassemermeer. Leiderdorp was deze dag de nummer drie. Zie onder het filmpje over deze opnieuw zonnige dag.

 

 

 

2 juli: Nieuwkomer Gouda wint eerste wedstrijd NRE 2014

Op woensdag 2 juli werden de eerste zeilwedstrijden gevaren van het NRE 2014. De wedstrijden vonden plaats op de Kagerplassen. Nieuwkomer gemeente Gouda pakte de eerste plek, Aalsmeer de tweede en Teylingen werd derde. Zie onder het filmpje met een overzicht van de dag.

 

 

 

1 juli: Leiden en Leiderdorp aan de kades voor Sail-in

Op dinsdag 1 juli 2014 stonden inwoners en van Leiden en Leiderdorp aan de kades om de 75-meter lange sleep van Regenbogen te bewonderen. Ook de meevarende Flyboarder trok veel bekijks! Commissaris van de Koning van provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, verzorgde de opening van het evenement. Zie hier het filmpje over de Sail-in.

 

 

 Unity FM Uitzending op 2/7/2014 over de Sail In: