Winnaar NRE 2014 is gemeente Leiderdorp

De Nieuwkoopse Plassen waren op zondag 6 juli het toneel voor de finish van het vierde Nationaal Regenboog Evenement (NRE). Gemeente Leiderdorp was onbetwist de overall winnaar van de vijfdaagse regionale zeilwedstrijd. Gouda en Bodegraven-Reeuwijk pakten de tweede en derde plek.

 

Uitslag alle wedstrijden

 

1. Leiderdorp

2. Gouda

3. Bodegraven-Reeuwijk

4. Aalsmeer

5. Teylingen

6. Nieuwkoop

7. De Ronde Venen

8. Kaag en Braassem

9. Bedrijfsleven Haarlemmermeer

10. Leiden

11. Provincie Zuid-Holland

12. Leidschendam-Voorburg

 

Wind in overvloed

Op de laatste dag van het NRE moesten de wedstrijden worden afgelast omdat er teveel wind stond. De eindscores na de vierde dag bleven daarom ongewijzigd. Ook de andere dagen was er flinke wind, maar konden op een na alle wedstrijden doorgaan. Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit, verzorgde de prijsuitreiking: “Ik feliciteer het team van mijn oude woonplaats Leiderdorp. Het NRE was ook dit jaar weer goed georganiseerd. Veel bezoekers hebben ervaren hoe fantastisch het plassengebied is in het Groene Hart van Holland. Ook is er veel positieve media-aandacht geweest voor de hele regio. Ik kijk uit naar het lustrumjaar.”

 

Koningin van het water

De NRE-zeilwedstrijden worden gevaren met open kielboten van het type Regenboog. Deze oer-hollandse zeilklasse bestaat al sinds 1917. Vanwege het prachtige ontwerp en het grote zeiloppervlak staat het schip ook wel bekend als de Koningin van het water.

Zeilteam gemeente Leiderdorp inclusief gast-bemanningslid burgemeester Laila Driessen
Zeilteam gemeente Leiderdorp inclusief gast-bemanningslid burgemeester Laila Driessen

 

Sorry, comments are closed for this post.