Aalsmeer moet bikkelen voor plek op podium

Op zaterdag 5 juli op de Vinkeveense Plassen behaalde gemeente Aalsmeer de vierde plek tijdens het Nationaal Regenboog Evenement. Winnaars van de dag waren achtereenvolgens de zeilteams van Leiderdorp, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda. Aalsmeer zal zondag hard moeten werken als het een van de felbegeerde podiumplekken wil behalen in de overall-score.

Uitslag Vinkeveense Plassen

De vijfde tot en met de twaalfde plek waren voor respectievelijk Nieuwkoop, Teylingen, Bedrijfsleven Haarlemmermeer, Provincie Zuid-Holland, Kaag en Braassem, De Ronde Venen, Leiden en Leidschendam-Voorburg. Inmiddels zijn vier van de vijf wedstrijddagen van het NRE achter de rug. De cumulatieve scores tot nu toe zijn te vinden op deze site bij Uitslagen. De strijd op het water tijdens deze dag ging niet vanzelf. Buien gingen soms gepaard met zo’n 25 knopen wind, wat neerkomt op windkracht zes.

Startschot door Commissaris van de Koning

Willibord van Beek, Commissaris van de Koning van provincie Utrecht, gaf het startschot op de Vinkeveense Plassen. Van Beek: “Het doel van het NRE is om de Hollandse en Utrechts Plassen van het Groene Hart te promoten. Dat is belangrijk en daar draag ik graag aan bij. Bovendien houd ik ook persoonlijk veel van watersport; mensen mogen mij er altijd wakker voor maken.”

Zondag finish op Nieuwkoopse Plassen

Op zondag 6 juli vindt de finish plaats van het NRE 2014. De wedstrijden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur. Overdag is er weer een mooi programma aan de wal, met onder andere een braderie, demonstraties van oude ambachten en muziek.

Bemanning van team Nieuwkoop geeft aanwijzingen aan de stuurman

Sorry, comments are closed for this post.